Nederlands
U bent hier: Biografie

Biografie

PORTRAIT_TEXT Debbie Lavreys werd geboren in 1980 te Mol, maar woont en werkt in Hasselt (België). Al van jongs af aan wist ze dat tekenen haar levenspassie zou worden. Het was dan ook snel duidelijk dat deze creatieve duizendpoot iets met kunst zou gaan doen in haar latere leven. Na eerst Toegepaste Beeldende Kunsten te hebben gestudeerd aan de kunsthumaniora in Hasselt, is ze daarna illustratieve vormgeving gaan studeren in de PhLimburg te Hasselt.

Debbie droomde altijd al van het illustreren van kinderboeken, en sinds het verschijnen van haar debuut 'Maanziek' in 2006, maakt ze deze droom waar en werkt ze fulltime als zelfstandig illustratrice. Ze maakte o.a. enkele peuterboekjes, en ze heeft een hele reeks sprookjes in een nieuw kleedje getekend. Haar boeken zijn ondertussen te vinden in Luxemburg, Portugal, Denemarken, Groot-Brittannië, Amerika, Canada en Zuid-Korea,...

Naast het illustreren van kinderboeken is ze ook vaak in de weer met andere creatieve bezigheden, zoals het maken van covers, realistische en educatieve illustraties, geboortekaartjes, kindergrime, juweelontwerp, en het geven van creatieve workshops aan kinderen.

Enkele recente boeken:

Een fijn plekje in de hemelEen plek naast de sla

Meer boeken

Laatste nieuws:

Een fijn plekje in de hemel vertaald in het Chinees

Een fijn plekje in de hemel - een verhaal van Brigitte Minne en ge´llustreerd door mijzelf - zal uitgegeven worden in China (bij Petrel Publishing House, waar Een plek naast de sla ook al is uitgegeven).

Meer nieuws...